Зала Ом | Йога в центъра на София

Вярвайте в най-доброто у всеки: 8-ми йога принцип за позитивна трансформация на умствените модели и постигане на умствено и емоционално здраве.

„Виждайте висшата същност във всеки човек, колкото и трудно да изглежда това. Помнете, че всеки човек има потенциала да постигне висшите нива на съзнанието. Отношението на хората, спрямо средата, или спрямо вас в настоящия момент, е следствие от умственото им програмиране. Начинът им на живот в момента е нещо временно; той ще се промени, ще стане по-хармоничен, ако, и когато започнат да разбират себе си и своите умове. Всички ние имаме в себе си нереализиран потенциал, който чака да бъде отключен. Старайте се да виждате този потенциал във всички хора, независимо колко трудно може да изглежда това"

От: Систематичен курс по древните тантристки техники на йога и крийя, Свами Сатянанда Сарасвати


Аз обитавам Вероятността –

по-хубава къща от Прозата.

С по-многобройни врати

и по-широки прозорци.

Тук стаите са като кедри –

през листата им не се вижда.

И отгоре – вечни тавани

небето съзижда.

Гостите са най-красивите –

а работата ми е тая –

да разперя тесните си ръце

и да прибера Рая.

Емили Дикинсън, в превод на Цветан Стоянов


Ние не познаваме своя ръст докато не бъдем предизвикани да израснем; и тогава, ако сме верни на плана, докосваме небесата.

Емили Дикинсън


Възможните невъзможности са за предпочитане пред невъзможните възможности.

Аристотел


Облакът на знае защо се движи точно в тази посока и точно с тази скорост, той просто изпитва импулса: там е където трябва да отида сега. Но небето знае причините и пътищата на облаците, и ти ще ги знаеш когато се повдигнеш достатъчно високо за да виждаш отвъд хоризонта.

Ричард Бах


Разликата между това, което правим, и това, което сме способни да направим, е достатъчна за да разреши повечето от проблемите на света.

Махатма Ганди


Отнасяйте се с хората така сякаш те са това, което биха могли да бъдат и така ще им помогнете да станат това, на което са способни.

Йохан фон Гьоте


Никога, никога не се отказвайте! Вижте вдъхновяващата трансформация на Артур!


Подбор и превод от английски: Снежанка Милошева


←Обратно…