Зала Ом | Йога в центъра на София

Курс включващ йога практики и тематични дискусии по въпросите на бременността и раждането - Проект на училище за родители "Аз и Супер мама".

Всеки понеделник от 18:30 до 20:00 ч.Все повече учени изследват пренаталния период от развитието на детето. Съществуват теории, според които характерът на бъдещия човек се предопределя от времето на бременността и първите години от живота. Йога може да ни помогне дабъдем съзнателни творци и да изживеем своята бременност в здраве, спокойствие и радост. Часовете по "Йога през бременността" включват: - специално подбрани йога практики, подходящи за този период, подпомагащи промените в физическото ни тяло и емоциите, подготвящи ни за процеса на раждане; - дихателни практики - научаваме се да дишаме по пълноценно и как да зареждаме тялото си и това на нашето бебе с достатъчно кислород, както по време на бременността, така и в процеса на раждане; - релаксация - развиваме умението за съзнателно отпускане на тялото и ума, освобождаване от ненужните емоции и развиване на увереност и вяра в силите на собственото ни тяло. След класическия час по "Йога през бременността" предлагаме дискусии на различни теми. По време на тези дискусии ще имате възможност да обсъдите с водещите, а също и помежду си основни, вълнуващи ни по време на бремеността въпроси. Онова, което можем да дадем на детето си е вътре в нас самите, затова развивайки себе си, даваме път за развитието на новите души. Нека ги дарим с Хармония и Любов и да бъдем дейни участници в създаването на един добър свят.

Водещи на йога практиките и дискусиите са Нина Гелкова и Павлина Герина

За записване и въпроси:

телефони 0899 98 48 38 - Нина и 0887963045 – Павлина

е.mail: ngelkova@gmail.com и supermama2009@abv.bg

Таксите за участие: за 12 посещения по 9 лева, за 6 посещения по 12 лв. и за индивидуално посещение по 15 лв.

Заниманията се провеждат всеки понеделник от 18.30 ч.

За въпроси и записване: Нина Гелкова и Павлина Герина. Моля да потвърдите участие поне 3 дни по-рано от датата на срещата.

При участие в пълният цикъл занимания ще имате възможност да присъствате на разглеждането на следните теми:
Тема 1 „Хранене повреме на бременноста.”
Тема 2 „Укрепване на тазовото дъно”
Тема 3 ”Двигателна активноста на бременната и грижа за гръбначния стълб.”
Тема 5 „Обезболяване по време на раждане – немедикаментозни практики.”
Тема 6 „Пози при раждане.”
Тема 7 „Участие на партньора по време на раждане – подкрепа с масаж и релаксация.”
Тема 8 „Релаксация през бременността и по време на раждане.”
Тема 9 „Възстановяване след раждане в първите дни у дома.”
Тема 10 „Първи контакт майка – бебе.”
Тема 11 „ Кърмене – правила за успешно и дълго кърмене.”
Тема 12 „ План за раждане – информиран избор.”


Водещи на йога практиките и дискусиите:

Павлинка Ангелова Герина - Пушпам

Интереса ми към йога започна през 1991 г. в група на Венцислав Евтимов. 10 години по-късно станах член на Българска Йога асоциация. 2011 г. завърших курс за преподаване на йога в училищата. Професионалният ми опит като акушерка започна през 1992 г. в І АГ „Св. София“, София в отделение за интензивни грижи за новороденото, а после и във ІІ МБАЛ. Ръководя училище за родители „Аз и Супер Мама“ – подготвям бъдещите майки за раждане и грижа за бебето, преподавам йога, практикувам класическа хомеопатия. Възможността да реализирам мечтите си и да помагам на майките го дължа на философията на живот, която ми дава йога.

Нина Гелкова - Нирмал

С йога се занимавам от 1998 г. и оттогава сме заедно и в добро и в зло :-) През март 2009 г. преминах обучение за йога учители към Бихарската школа по йога (Bihar School of Yoga -BSY) в Индия. Няколко месеца по-късно се включих в първия курс RYE (Изследване на йога в образованието), проведен в България.
През 2010 г. станах част от екипа на инструктурите по йога на смеха. Завършила съм специалност “Интелектуална собственост” в УНСС. В момента завършвам Психология, Хипнотерапия и Фокусирана към решение терапия. Интересът ми към съвременната психология доразвива и задълбочава познанията ми за науката йога. Онова, което най-силно ме свързва с йога е развитието ни като човешки същектва - разгръщането на нашата индивидуалност и потенциал, пълноценното изживяване на всеки миг тук и сега, съзнателното преминаване през хилядите роли в живота ни, пускането им в безкрая и сливането ни с нашия вътрешен мир. Личният ми опит като майка на две деца, ме вдъхнови да водя и занимания Йога за бременни. Периодът на бременността и събитието на раждането могат да се превърнат в изключително мощен път за личностно развитие на майката. В не по-малка степен това е валидно и за бащата :-) Йога по време на бременността задълбочава съзнателността Ви за този процес; йога може да помогне да регулирате хормоналния “бум” в тялото си и да се тренирате физически за момента на раждането. Йога може да внесе психическо успокоение и отпускане, да смекчи люшкането между екзалтирано очакване и страхове, да Ви подтикне към общуване с детето още от началото на бременността и така да навлизате в откриването на Вашата дълбока, изконна и зряла същност - на Майката вътре във Вас. Каква чудесна възможност! - да изживеете с ясно съзнание тази благословия, предоставена от съдбата Ви, да бъдете едновременно сътворец и сътворен.